Madeira 23 mei

Maandag 23 mei

zonnige start

rit met auto. VE3, daarna ER101 richting Porto Moniz

eerste halte voor een mooi uitkijkpunt is Ponta do Pargo. Heel mooi!

we rijden daarna naar Achadas da Cruz. De zon heeft in het binnenland plaats gemaakt voor laaghangende wolken. Aan de kust is het beter. De weg is langs beide kanten afgezoomd met vele agapanthussen. Helaas zijn de meeste nog niet in bloei. Het moet prachtig zijn als deze allemaal in bloei staan. Hier en daar staan er ook hortensia’s tussen.

In Achadas da Cruz willen we de teleferico nemen. We zien al gauw een wegwijzer staan. Bij aankomst blijkt helaas dat ze 2 dagen gesloten zijn. We komen donderdag terug.

We rijden verder naar Porto Moniz. Behalve de natuurlijke zwembaden, wat wel mooi is, is daar niet veel te beleven. Ook hier komen de wolken opzetten. Als we dan naar de rots ´ilheus da Ribeira da Janela rijden is de zon zelfs helemaal verdwenen. We zetten dan koers terug naar het hotel. We nemen de weg richting Paul da Serra. Op mijn kaart staat er ER110. Volgens de GPS is het ER105. We rijden door de uitvallende mist verder. Temperatuur 16 graden. Aan de kust is het echter wel zonnig met 23 à 25 graden. De rest van de middag aan het zwembad doorgebracht.
´s Avonds mooi optreden van een zanger en een gitarist met mooie covers. Tussendoor dansacts van ballroomdansen. Pedro met 2 danseressen.

Een reactie achterlaten