Madeira 24 mei

Dinsdag 24 mei

het is eventjes zoeken om de gps in te stellen naar Rabacal. Adres lukte niet. Uiteindelijk hebben we de de coordinaten 32.754903 – 17.133879 ingegeven. Deze bracht ons rechtstreeks naar de parking. Onze auto een peugeot 208 had het wel lastig. Het was een steile klim. We moesten bijna continue in eerste rijden. Op de luchthaven hadden ze een zwaardere auto voorgesteld een kia xpeed. Het was een meerprijs van 97 euro. We hadden dit niet gedaan maar was misschien wel beter geweest.

in Rabacal op de parking staat het wel vol met kleine wagens. De parking staat al vol. Verderop staan er ook al veel wagens maar vinden we nog een plaatsje. De zon schijnt maar op deze hoogte, 1278 meter, is het wel frisjes, 16 graden.
Rond 10:30 beginnen we aan de wandeling. Gelijkertijd zijn er ook groepen wandelaars. Is wel vervelend. Ook nu komt de bewolking opzetten. Het eerste deel van de wandeling is naar beneden tot aan het huisje. We kiezen eerst voor de waterval risico. Tot aan de waterval is het ongeveer 1,8 km. Mooie waterval, geen moeilijke wandeling. Een stukje terugkeren en dan kan je de wandeling naar de 25 watervallen doen. Dit is al direct een pak moeilijker. Veel trappen naar beneden en ondertussen is het ook beginnen regenen. We vinden het te lastig en keren terug. Terug aan het huisje eten en drinken we iets. Hele lekkere cheesecake. Er is een terrasje van waar je waarschijnlijk een heel mooi uitzicht hebt maar nu helaas alleen laaghangende wolken. We nemen dan het busje terug naar beneden. We hebben, denk ik, toch wel 3 kwartier moeten wachten. In het busje kan slechts 8 man….., en er is maar 1 busje. Een mondmasker is ook verplicht…. Die van ons lagen in het hotel. Gelukkig is er een zwitsers koppel dat ons uit de nood helpt. Prijs busritje is 3 euro pp.
via weg ER209 rijden we terug naar het hotel. Rond half 4 zijn we terug in het hotel. Het is ook hier bewolkt maar aangenaam van temperatuur. Vanaf 17 u wordt het terug zonniger.

Een reactie achterlaten