Madeira 28 mei

We staan weerom met bewolking op. Vandaag staat de wandeling op het schiereiland São Lourenço op het programma: levada PR 8. De wandeling is niet zo groot en staat aangegeven als niet moeilijk. We zijn vrij laat vertrokken en als we er aankomen blijkt de parking al vol te staan. De boodschap is dus vroeg vertrekken. Dit is zeker ook van toepassing als het warm en zonnig is want er is geen beschutting.

we rijden dan maar eerst naar Porto da Cruz. Dit stelt niet veel voor. We bezoeken er Engenho Porto da Cruz. (Tekst zie madeira gids)

Vervolgens naar Santana. Soort Bokrijk bezocht met kleine kleurige huisjes met rieten daken.

Terug naar het schiereiland met de hoop op een parkeerplaats. We hebben geluk. Koen neemt zijn wandelstokken mee wat een slim besluit was. De wandeling is niet helemaal zijn ding maar ik vind het wel mooi. Maar toch wel lastiger dan verwacht. Onze fysiek stelt niets voor. Koen heeft door zijn wandelstokken minder last. We wandelen tot voorbij het eerste uitkijkpunt en besluiten dan al om terug te gaan. Achteraf hebben we daar wel spijt van. We hadden meer onze tijd moeten nemen en dikwijks moeten rusten. Onderussen hebben we nog altijd geen zon gezien.

we rijden terug richting hotel en maken een stop bij Cristo Rei. Dit christusbeeld troont op Madeira’s zuidpunt en bevindt zich 120 meter boven zee. Ik had dit punt kunnen instellen in de gps en we rijden dan ook probleemloos naar daar. Dit gebeurt niet zo vaak.

Nog 13 km rijden en we zijn aan het hotel en daar schijnt wonder boven wonder de zon. Nu kunnen we nog een paar uurtjes genieten aan het zwembad.

 

Een reactie achterlaten