Madeira 29 mei

We willen naar Ribeiro Frio en we zetten onze wekker om 7:30 zodat we op tijd kunnen vertrekken. Onder een bewolkte hemel vertrekken we om 9 uur. De bestemming vinden we niet in de gps…..

We zetten dan maar Monte in de gps in de hoop dat we wegwijzers naar Ribeiro Frio tegenkomen. Het is hier echt verschrikkelijk om te rijden. Uiteindelijk komen we toch een pijl tegen naar Ribeiro Frio. Oef we zitten op de juiste weg. Dan geen wegwijzers meer. Zitten we nog juist… Geen idee. We zitten al vrij hoog en beginnen dan terug te dalen. Dus ik denk al, we zitten niet juist. Omdraaien op die kronkelbaantjes is ook al geen optie. We rijden dan maar verder en komen dan plots rond 10 uur toch in Ribeiro Frio. En zelfs de zon schijnt!! En doordat we vroeg vertrokken zijn, hebben we zelfs een parkeerplaats.

We drinken er eerst een koffie en starten dan aan de wandeling Levada PR 11 – Balcões. Het is een korte en vlakke wandeling. Zie omschrijving verslag. Het is nog rustig en we kunnen genieten van het overwegend zonnig uitzicht! De vogeltjes komen er uit de hand eten. Het is dus echt belangrijk om op tijd te komen. In het teruggaan komen de groepen ons al tegen en beneden staat het echt al gigantisch vol geparkeerd met auto’s en bussen. Ook de forellenkwekerij hebben we bezocht.

Voor de tweede wandeling PR 9, levada do Caldeirão Verde moeten we helemaal naar de noordkust rijden naar Santana. Het is een stevige daling. Maar ja, ook hier hebben we geen adres. We kunnen het dus niet ingeven in de gps.

Om een lang verhaal kort te maken, we hebben het dus niet gevonden. De richting nemen Pico Ruivo en parkeren bij Picos das Pedros. We kregen al ruzie omdat alle gegevens tegenstrijdig waren. Uiteindelijk komen we toch een wegwijzer Pico Ruivo en Picos das Pedros tegen maar we zien ook een pijl Quiemadas. Wat moeten we nu nemen. We kiezen Picos das Pedros. We komen dan ook effectief een bord tegen maar er staat 1300 m hoogte. We willen nog even verder kijken maar het probleem is als je begint te rijden dan kun je niet zomaar omdraaien. We rijden bijna helemaal tot boven op de Pico Ruivo. Het is nog steeds vrij zonnig en je hebt er een mooi uitzicht. Terug afdalen in de hoop de Levada nog tegen te komen, maar helaas…. We zijn ergens verkeerd gereden. Dan maar terug naar het hotel. Het is een van de betere dagen, Maar helaas als we aan de zuidkust komen is het daar wel zwaar bewolkt met lichte regen. Om 14 uur zij.n we aan het hotel waar we dan maar de bus naar het centrum. We zijn nog maar net uitgestapt als het zwaar begint te regenen. Grrrrr…

Na de regenbui klaart het toch op, na een kleine wandeling door Funchal nemen we de bus terug 2,5 km verder om aan het zwembad te vertoeven. Maar wat denk je, het regent aan het hotel Het gaat niet meer over en buiten aperitieven zit er ook al niet in.

 

Een reactie achterlaten