Madeira 30 mei

Het begint zonnig en het is een heugelijke dag. We mogen onze huurauto inleveren op de luchthaven! Het was hier echt een hel om met de wagen te rijden.

10:15 wachten op de aerobus. We kopen een retourticket omdat we donderdag toch terugkeren.
10:45 vertrek bus.

we stappen af aan halte 4 om de kabelbaan te nemen naar Monte.

lange rij wachtenden

kostprijs 2 pp enkel: 25 euro

we moeten daar ook helaas ons mondmasker opzetten. Ze willen dan wel een foto nemen waarbij we ons mondmasker efkens mogen afzetten. Daar heb ik vriendelijk voor bedankt: no photo!

van de zonnige start deze morgen blijft al niets meer over. Om 12 uur zijn we in Monte en daar is het alweer zwaar bewolkt.

monte palace garden: 12,5 euro pp
lichte regen

met de slee (tobogan) naar beneden. 15 euro pp. We zijn daar om 14:15 uur en er staat een lange rij aan te schuiven. Je ziet het einde van de rij niet. Wil je niet te lang aanschuiven dan beter eerst eens kijken alvorens het ticket te kopen. Je kan trouwens alleen cash betalen. Een deel van de wachttijd is omdat als alle sleeën en begeleiders beneden zijn deze terug per respectievelijk camion en bus naar boven gebracht worden. Om 15 uur is het ons beurt. De afdaling is 2 km en is wel leuk. Het is op de gewone weg waar ook de auto’s passeren. Onderweg wordt een foto genomen en bij aankomst wordt je opgewacht en is de foto al afgedrukt. Nog eens 10 euro. Ik vond het wel een geslaagde foto en heb hem dan maar gekocht.
Tot aan het centrum is het nog eens 2 km. Je kan een taxi nemen wat ook weer 10 euro kost. Wij hebben de steile weg naar beneden te voet gedaan. Na een terrasje willen we naar het hotel om nog even aan het zwembad te zitten. En die even is letterlijk. Na 15 minuten kunnen we al opkrassen want het begint weer te regenen.

Dan maar op de kamer wat gelezen. Ook ‘s avonds regent het nog. Het aperitieven buiten is er niet bij.

Een reactie achterlaten