Indonesië 20 mei 2023

Na het uitchecken rijden we naar de gekleurde wijk en glazen brug. Het is nog geen 5 minuten rijden.

mooi en kleurrijk

We rijden dan naar de 200 m hoge Madakaripura waterval, een rit van ongeveer 2 uur. Op de parking aangekomen werd door onze chauffeur een gids geregeld. Die regelde op zijn beurt de motortaxi. Hoesje voor gsm. Betaald en we zijn klaar om te vertrekken. Gelukkig duurt de rit maar 3 minuten.
een helm moeten we ook opzetten . Langs een weg omgeven door groen, bereiken we na een kwartiertje de waterval.  Daar moeten we het regenvestje aandoen en hebben we de mogelijkheid om teenslippers te kopen. We moeten door de rivier stappen dus we hebben de teenslippers dan maar genomen. Het is wel een heel avontuur. Zonder gids zou dit niet lukken. Hij neemt ons bij de hand, we moeten door de rivier over de rotsen klauteren, onder watervallen lopen maar uiteindelijk is het wel de moeite. Zoiets hebben we nog niet meegemaakt. Je kan nog een stukje verder maar dan moeten we over rotsen klimmen en met die teenslippers lijkt ons dat toch iets te gevaarlijk. Maar het is nu ook wel indrukwekkend.

Terug naar de parking bij onze chauffeur zodat we de rit naar Bromo kunnen aanvatten. Op weg naar het Tengger Nationaal Park rijden we langs een spectaculaire weg, waar landbouwers de steile, fragiele berghellingen bewerken. Het laatste stukje weg voor we aan ons hotel Lava View Lodge is een heel slechte staat. Het hotel bevindt zich op de rand van de grote Tengger-krater, waaronder ook de Bromo. Bij aankomst is ook onze chauffeur daar voor onze jeeprit naar de Bromo van morgenvroeg. Hij zal onze entree tickets voor de zonsopgang reeds kopen zodat we daar morgenvroeg geen tijd mee verliezen. We nemen tevens een foto van hem zodat we nog weten wie hij is. We spreken af om 02:30 aan de receptie. Omdat het druk gaat zijn is het beter op tijd te vertrekken.

op het ogenblik is het bewolkt, mistig en koud. De zonsondergang op de Bromo is niet echt zichtbaar. 
we eten in het restaurant en gaan op tijd naar bed. Het is in de kamer ook vrij koud maar we hebben genoeg dekens. Nu hopelijk een beetje kunnen slapen.

Een reactie achterlaten