VALENCIA

CITYTRIP VALENCIA

21 september 2019


Valencia heeft veel meer te bieden dan dat je waarschijnlijk zou verwachten. Voor de meeste toeristen is dit dé vakantiebestemming voor een fijne strandvakantie, maar naast de zonnestralen en de mooie stranden, vind je hier ook heel wat verrassende en culturele plekjes of mooie natuurparkjes en musea. We hebben een lijstje gemaakt van alles wat we willen zien.

Zaterdag 21 september

Voor het eerst in ons leven vliegen we met Ryanair. Dit was de enige optie naar Valencia. Brussels Airlines vliegt niet naar Valencia. Tui wel maar niet op zaterdag. Vueling via Madrid. Dus blijft over: Ryanair
Vroeg uit de veren.

Met Ryanair FR2985 om 07:15 u vertrekken we in Zaventem en om 09:15 zijn we in Valencia. Onze reis kan beginnen.
We nemen de metro naar ons hotel. We kopen een metroticket zone D gekocht. Dit Ticket kost 4,9 euro pp enkel. Lijn 3 of 5, halte Colon.
Ons Hotel ‘Petit palace plaza de la Reina’ hebben we gemakkelijk gevonden. Het hotel heeft toplocatie in het historisch centrum. Ingecheckt maar kamer pas om 14:00 u klaar. Hotel was een tip van mijn collega. Een aanrader!
We gaan dan eerst een hapje eten.
Bezienswaardigheden die we de eerste dag bezoeken:
Mercado Central

Plaza de la Reina met de kathedraal: inkom te betalen
Plaza de la Virgen: een heel mooi en gezellig plein. We hebben iets gedronken op een terrasje maar het was heel duur. Dit terras laten we voortaan links liggen 🙂
Fresco’s van de kerk van San Nicolas. Bezoek kost 7 euro.
Torres de Quart
Plaza Redonda. Hier hebben we enkele tapas gegeten.

Valencia - Kathedraal
Valencia - Plaza de la Virgen

Een leuk pleintje voor drankjes: Plaza del Negrito.
Leuk terrasje: cafe Sant Jaume.
Restaurantje waar we ’s avonds gaan eten: Rincon 33, Calle Corregteria 33. De deuren gaan pas om 20:30 u open maar het was heel lekker. Het was een hele leuke eerste dag. We zijn benieuwd naar de rest van Valencia.

Zondag 22 september

Na een lekker ontbijt beginnen we de dag vlakbij ons hotel. Sommige musea zijn gratis op zondag, waaronder ook het Palacio del Marques de Dos Aguas, een prachtig barokpaleis. In dit gebouw bevindt zich het nationale keramiekmuseum.

Vervolgens gaan we naar Lonja de la Seda, de zijdebeurs erkend als UNESCO-werelderfgoed. Een mooi gebouw.
We gaan opnieuw een koffie drinken op het PLaza de la Virgin. We kiezen een ander terrasje en dit blijkt veel goedkoper te zijn!

De Torres de Serranos (ofwel La Puerta) is een oude Valenciaanse stadspoort die dateert uit de 15e eeuw. Je vindt ze net buiten de centrumstraten nabij het Turia Park.

De Jardines del Turia is het grote stadspark van Valencia met maar liefst 10 kilometer aan park. Het is aangelegd in de bedding van de vroegere Turia-rivier. Het park snijdt de stad ongeveer doormidden. Je zou kunnen zeggen dat het de Valenciaanse versie van Central Park in New York is.

Het is een ideale plek voor een rustige wandeling en tal van locals komen hier fietsen, lopen of picknicken tussen de vele palmen, sinaasappelbomen, grasperken en andere tuinen. Het park loopt vanaf de zoo tot de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Het is heel aangenaam om er te wandelen. We passeren er oa ook Palau de la Musica. Heel mooi.

Ciudad de las Artes y las Ciencas (De Stad van Kunst en Wetenschap) is een must-visit voor iedereen die liefhebber is van architectuur. Dit enorme, futuristisch aandoende complex bestaat onder andere uit:
Hemisfèric: hier worden films vertoond
Museo de las Ciencias Principe Felipe: wetenschapsmuseum
Umbracle: hier vind je bijzondere flora
Oceanogràfic: aquariumpark

We hebben niets bezocht, enkel van de omgeving en de gebouwen genoten. Er waren ook kunstwerken te bewonderen van Arne Quinze. Heel kleurrijk.

Na een aangename wandeling gaan we ’s avonds eten in een restaurantje op de Carrer de Sant Vicent Martir: heel toeristisch en geen aanrader.

Maandag 23 september

Met de toeristenbus vanop Plaza de la Reina rijden we vandaag naar het natuurpark Albufera. De prijs was 17 euro pp, de boottocht in een albuferenc (traditionele boot) inbegrepen.

Albufera is een groot natuurpark van 21.000 hectare groot en ligt ten zuiden van Valencia. Naast een grote diversiteit aan planten, bomen en bloemen vind je hier het grootste zoetwatermeer van Spanje waar je een boottochtje over kunt maken. Ook wordt een groot deel van dit gebied gebruikt voor het verbouwen van rijst, maar ook paling komt uit dit natuurgebied. Niet gek dus dat dit twee van de hoofdingrediënten in de Valenciaanse keuken zijn… Het was een mooie uitstap.

In de namiddag gaan we tapas eten in tapasbar Sagardi. We hebben dit gevonden via Tripadvisor. Lekkere pinxtos.

Pinchos komen oorspronkelijk uit het noordelijk deel van Spanje en zijn eigenlijk kleine belegde broodjes. Je kunt ook wel zeggen: brood tapas. Is afkomstig uit het Baskenland .Aan de toog kies je de koude en met de warme hapjes komen ze rond. Daarna worden de stokjes op je bord geteld. Is niet zo goedkoop. 2,10 euro per pintxos. Goed voor een lichte lunch maar heb je grote honger dan loopt dit wel op.

De rest van de namiddag slenteren we rond in het centrum. We bewonderen het noordstation en het Stadhuisplein.
’s Avonds eten we in El Forcat, beetje afgelegen en geen aanrader.

Dinsdag 24 september

Vandaag gaan we naar de kust en de jachthaven. We nemen de metro naar de kust. Je kan dit ook perfect met de fiets doen, die je hier overal kan huren. We zijn echter niet zot van fietsen. We wandelen liever.

Valencia ligt aan de Middellandse Zee en dat is zeker een bijkomende troef naast de vele bezienswaardigheden. Als je een dag geen zin hebt in sightseeing, kan je gewoon even gaan ontspannen, zonnen en waterpret beleven op één van de drie stranden: Las Arenas, La Malvarrosa of Patacona. Het bekendste strand is Las Arenas, dit kom je als eerste tegen wanneer je van de haven komt. Je ziet meteen aan de vele restaurants en bars dat dit het populairste is. De jachthaven met het mooie havengebouw kan ons wel bekoren maar daar blijft het ook bij. We wandelen nog een stukje op de dijk maar besluiten algauw terug te wandelen naar het oude centrum. We nemen helaas een verkeerde afslag en lopen verkeerd. Uiteindelijk moeten we aan iemand de weg vragen want we geraken niet meer terug 🙁 .Een hele vriendelijke man wandelt met ons helemaal mee tot in de jachthaven ondertussen maar vrolijk babbelend in het spaans. 🙂

We besluiten dan maar om de metro terug te nemen naar het centrum. We zijn een beetje moe gewandeld.
’s Avonds gaan we eten in Taberna Jamon Jamon: heel gezellig en heel lekker. We hadden dit via tripadvisor gevonden.

Woensdag 25 september

Ons bezoek aan Valencia zit er reeds op. Het was een aanrader en voor herhaling vatbaar. We hebben nog niet alle mooie plekjes ontdekt!
Nu halen we onze huurwagen op om aan het tweede deel van onze vakantie te beginnen.